fbpx

Догађаји

У организацији Ученичког парламента у нашој школи се традиционално одржава Дан ученик-наставник.

Часови су тога дана скраћени. Прави наставници седају у клупе, призивајући у сећање успомене када су и сами били ђаци. За катедрама се смењују: елегантно обучени, строги, насмејани, захтевни, нервозни, са дозом треме, збуњени, духовити, неприпремљени и добро потковани знањем, УЧЕНИЦИ-НАСТАВНИЦИ.

Тог дана нам, уствари ученици покажу какву школу желе, какве наставнике воле и које особине цене. А ученици се увере да није лако, али да је лепо бити наставник. Неким ученицима можда баш овај дан буде наговештај будућег занимања

Једанпут годишње, у ОШ”Бранислав Нушић”, у дворишту велике школе, садашњи и бивши Нушићевци, њихови родитељи и пријатељи, клинци из краја и они који нас воле, долазе на Нушићев вашар!

Наши ученици кажу да им је то најлепши дан током школске године.

Основна замисао Нушићевог вашара огледа се у подстицању маште и креативности и стварању културних потреба и навика деце. Позоришне представе, маскенбали, продајне изложбе дечијих радова, колективни пројекат и низ других садржаја, пружају и осталим интересним групама анимациони импулс. Родитељи и локална заједница преузимају активно учешће у припреми и реализацији ове манифестације.

 А тамо, тамо има свега: штандова са дечијим радовима, музике, наступа, представа, лутрије, колача, утакмица…

И, оно што је најважније – СВИ СУ ДОБРОДОШЛИ!

Сваки 8. октобр, дан рођења Бранислава Нушића, нашег чика Бране, у нашој школи се свечано прославља, обележава се Дан школе.

Надахнути ведрим духом и делом нашег чика Бране, годинама иза нас спојени другарством и креативношћу нижемо успехе у знању, стваралаштву и добром дружењу.

Поучени чика Браниним текстовима, обојеним хумором, описујући живот са смешне стране, учећи да будемо људи, да срећу градимо на личном успеху и напретку сваке године позивамо ученике наше школе да следе традицију комедије и да се креативно изразе. Инспирација је несцрпна, теме различите и маштовите а најбоље литерарне и ликовне радове увек награђујемо.

У свечаној сали, на прекрасно уређеној позорници, ученици-глумаци традиционално приређују позоришне представе, које никога не остављају равнодушног.

На тај дан се сви окупимо, дружимо и прослављамо. Ту су садашњи и бивши запослени, ученици, родитељи и наши драги гости. Ходници се оре од музике и смеха, сви ужвамо и прослављамо нашу школу и чика Брану.

Дођите и уверите се и сами.

Од 2010. године наша школа организује такмичење ,, Ја имам таленат“. На овај дан школа је препуна деце, родитеља, такмичара. Два жиријанаставнички и ученички. А свуда унаоколо осмеси! Широки, безбрижни, топли!

Пуно Нушићеваца је спремно да запева, заигра, одсвира, одрецитујеи тако свима покаже колико уме и може.

Тачно је да је у питању такмичење, али тог дана су сви учесници победници, јер није мала ствар победити трему и јавно изаћи пред наставнике, другаре, родитеље и показати свој таленат. Кроз овакве догађаје, расте љубав према својој школи и потреба да се у њу, када се школовање заврши, враћамо.

ТакмичењеМислишаорганизујемо по угледу на Међународно математичко такмичењеКенгур без граница” (краћеКенгур“). При томе смо извршили смо неке измене које, по нашем мишљењу, представљају знатна побољшања, тј. такмичење чине технички једноставнијим и педагошки прихватљивијим (тестови по разредима и др.) Осим тога, “Мислишаима два нивоа: основни ниво и финале (републички ниво).

Архимедесје још 6.децембра 2005. године од Министарства просвете и спорта РС добио писану сагласност да у Србији организује такво такмичење.

Интересовање наших ученика за ово такмичење је велико, највише због тога јер су задаци углавном логички орјентисани па често и они који немају петицу из математике остваре запежене резултате. Наши ђаци се са својим наставницима вредно припремају за ово такмичење, вежбајући да буду што бољи у решавању математичких задатака и „мозгалица“.

Ђаци, учесници такмичења , уз задатке и свеске за рад добијају чланске карте удружења Архимедис, као и сертификат који потврђује њихово учешће на овој важној смотри знања.

Пројекат „Образовни круг“ покренут је на иницијативу Кроса РТС-а и Савеза атлетских талената Србије, а пројекат је подржало и Министарство просвете. Од 2018 , од када и постоји овај пројекат наша школа је део њега.

„Образовни круг“ повезује ученике из 7 редовних школа у 5 градова, у Србији, којима је француски други страни језик, и ученике из српских допунских школа у Француској, који уче српски језик. Циљ пројекта је развијање језичких компетенција кроз директну, вођену комуникацију путем електронских алата у представљању тема из историје, културе, традиције и спорта у различитим електронским медијима.

Ученици 6. и 7. разреда ОШ“Бранисалав Нушић“, уз менторство наставница француског језика Светлане Тонић и Невенке Јоксовић, су 6. тема-кругова реализовали са својим партнерима из Париског региона- групом ученика које наставу похађају у Културном центру Србије у Паризу уз менторство наставнице српског језика Блаженке Тривунчић.

Свака последња недаља у години је наша ,,Отворена недеља“. Тада су врата наше школе отворна за родитеље, педшколце, пријатеље и за све оне који су радознали док пролазе поред наше школе кад зачују музику, смех и дечију грају.

Тада организујемо новогодишње журке, китимо школу како би што лепша ушла у нову годину и имамо још много интересантних радионица и дешавања.

Наши ђаци највише воле радионице, јер тог дана нема тестова, нема пропитивања и класичне настае. Тог дана имају задатак да донесу добро расположење, да буду сложни, креативни и да се добро забаве.

Сви наставници организују едукативне радионице са различитим темама, ученици сами бирају у који ће радионици да учествују. А на радионицама учимо плесне кораке, играмо стони тенис, правимо колаче, сликамо, певамо на енглеском и француском , путујемо у прошлост са највећим умовима, кроз игрице учимо математику, правимо осносиметричне новогодишње украсе и свашта нешто још забавно.

Ех , како би било лепо да је свака недеља у школи као ,,Отворена недеља“.

Иди на врх

Pin It on Pinterest