fbpx

Српски језик

verica-arula

Верица Арула

Професор српског језика и књижевности,
Филолошки факултет Универзитета у Београду

Свој посао доживљавам као стални раст, развој, процену и трагање за новим и бољим. Рад у школи, са децом, обележила је моја мисија: 

  • да ученике научим да воле и уче језик и књижевност;
  • да пробудим у ученицима жељу да трагају, проверавају и критички посматрају свет;
  • да у њима развијем потрeбу да се дограђују и да напредују, да путују.

Сматрам својом најважнијом и најизраженијом особином потребу да  анализирам свој рад и прилагођавам га деци, те се стално преиспитујем и уводим ново и другачије. Стално учим, прихватам  и примењујем туђа искуства, дискутујем о свом раду, спремна сам да поделим своја размишљања и достигнућа и уживам у сарадњи са колегама.

Својим највећим успехом сматрам резултате ученика којима сам помогла да се развију и покажу и поред свих тешкоћа које имају јер верујем да свако од њих носи лепоту и вредност у себи. Мој је задатак да је откријем. На том задатку нисам сама. Ту су моји ученици, њихови родитељи и колеге.

Звездана Шевић

Професор српског језика и књижевности,

Ведра сам и енергична. Својим радом покушавам да од ученика једног дана учиним добре, хумане људе. Радујем се њиховом раду и успеху. Учимо заједно и трудимо се да нам у школи буде лепо и занимљиво. Поучавам их за живот и припремам за њега. Подстичем их да размишљају и увек износе своје мишљење. Волим кад су искрени. Њихов осмех уме да ме учини задовољном и срећном.

ksenija-zutobradic

Ксенија Жутобрадић

Професор српског језика и књижевности,
Филолошки факултет Универзитета у Београду

Осећам се одговорно и привилеговано зато што радим посао који волим. Школу доживљавам као своју другу породицу и у њој се трудим да остварим што бољу комуникацију и сарадњу са ученицима, колегама и родитељима. Захваљујући мом предмету разумем, ослушкујем и подстичем децу да буду искрени,слободни и да имају позитиван став према животу. За мене је осмех крива линија која све исправи.

jelena-cuparic

Јелена Цупарић

Професор српског језика и књижевности,
Филолошки факултет Универзитета у Београду

Као професор српског језика радила сам у Медицинској школи и Првој крагујевачкој гимназији.

Волим свој посао. Трудим се да будем весела, насмејана и да  ми  часови буду занимљиви.

Гледам да деца усвоје градиво, да сами  дођу до одређених закључака и буду задовољни својим успехом. Радује ме њихов смех и жеља за сазнањем.

Иди на врх

Pin It on Pinterest