fbpx

Физичко

Ђорђе Јерковић

Наставник физичког и здравственог васпитања
Факултет за физичко васпитање Универзитета у Београду

Од почетка каријере покушавам да својим ученицима дам оно што су мени моји наставници пружали – посвећеност, искреност, објективност и љубав.

Мислим да сам посвећен послу, знам да волим рад са децом, а о мом односу према њима најбољи одговор могу да дају они сами.

Оно што ми је циљ јесте да ученици са радошћу долазе на час физичког и здравственог васпитања, баве се физичким активностима и спознају значај истих за своје здравље.

Јелена Тонић

Наставник физичког и здравственог васпитања
Факултет спорта и физичког васпитања Универзитет у Београду

Поред тога што сам наставник физичког васпитања у основној и средњој шклои радим и као фитнес инструктор, а  kao млађа тренирала сам атлетку у а.к. „Партизан“ 10 година. Трудим се да деца буду задовољна и срећна на часу, да поред обавезног наставног садржаја схвате и прихвате здраве навике живота (здрав начин исхране и редовно бављење физичком активношћу).

Марија Џелатовић

Наставник физичког и здравственог васпитања
Факултет физичке културе, Универзитет у Београду

У раду са ученицима примењујем искуства стечена у области спорта, мог животног опредељења од детињства, а која поседујем и као тренер у гимнастичком клубу. Настојим да им приближим разноврстан свет спорта, оснажим мотивацију и пробудим љубав према самом предмету и физичкој активности.

Подстицањем на учење различитих вештина и учешћем на спортским такмичењима, настојим да развијем и негујем вредности које бављење физичким активностима и спортом доносе – препознавање лепоте покрета у разним спортским гранама, уживање у њима као учесник и као гледалац, радост због победе и достојанствено прихватање пораза, тимски рад, поштовање противника и „фер-плеј“.

Уз уважавање индивидуалности ученика, тежим ка ослобађању сваког детета при вежбању на гимнастичким справама. Охрабрење пред изазовом  и обострано задовољство због успеха развија личност ученика, води доброј интеракцији на часу и гради међусобно поверење.

Са даровитим ученицима наше школе, моје колеге и ја учествујемо на школским спортским такмичењима, на којима проживљавамо изузетне тренутке пуне емоција и драгоцене успомене које нас трајно вежу. Посебно задовољство ми чине сазнања да су неки од наших бивших ученика стасали у врхунске спортисте репрезентативног нивоа и са великим занимањем и поносом пратим њихова постигнућа.

Иди на врх

Pin It on Pinterest