fbpx

Страни језик

zorana-djordjevic

Ђорђевић Зорана

Професор енглеског језика и књижевности,
Филолошки факултет Универзитета у Београду

Имам срећу да уз своју професију и ученике константно учим и развијам се, а тај ентузијазам бих волела да пренесем и на децу са којом сам у контакту.

Страни језик нас може одвести на места на којима никада нисмо били и упознати са културама и људима са којима се до сада нисмо сретали. Процес учења језика може бити занимљив и динамичан, заједно ћемо учити како да примењујемо стечена знања и доступну технологију, да радимо у групи, да самостално истражујемо и помажемо другима, уважавамо туђе мишљење. Заједно ћемо расти и постајати бољи људи.

jelena-milic

Јелена Милић

Професор енглеског језика и књижевности,
Филолошки факултет Универзитета у Београду

Основну и средњу школу сам завршила у Лесковцу након чега сам  уписала Филолошки факултет у Београду. Још као дете сам желела да будем наставница. Тај сан  се потврдио и током студирања а нарочито након дипломирања.

Имала сам  срећу да мој сан постане јава и сада се као професионалац трудим да уочавам образовне потребе  сваког детета, да у сваком детету пробудим интересовање  али и љубав  према страном језику. Моја жеља  је уједно и мој мото, заинтересовати децу, учинити им часове занимљивим и динамичним, користећи се глумом, певањем, цртањем и игром.  Индивидуализовати наставу према потребама сваког детета. Трудим се а и инсистирам да наставни садржаји, предвиђени  наставним планом и програмом,  буду научени на самом часу како би деца код куће имала више времена за игру и дружење.

Током вишегодишњег радног искуства у више школа на различитим општинама (Нови Београд, Палилула) сам испекла занат где у  једној динамичној и подстицајној атмосфери и ученици и ја напредујемо и  усвајамо знања кроз игру и рад.

nevenka-joksovic

Невенка Јоксовић

Професор француског језика и књижевности,
Филолошки факултет Универзитета у Београду

Себе сматрам позитивном особом која на живот увек гледа сa ведрије стране и сваку препреку видим као нову шансу за напредовање.

У свакодневном раду настојим да своје ученикe, њихове потребе и капацитете ставим у први план. У процесу учења сам координатор, мотивациони тренер и сарадник. Код својих ученика развијам не само мотивацију за учење језика, већ и љубав према предмету и упознавањем других култура.

 

Верујем у своје ђаке и њихове способности. Настојим да правилно надгледам, пратим и усмеравам њихове активности и понашање, да створим ведру и подстицајну атмосферу за рад у којој ученици имају активну улогу у учењу и стварању, у припреми часа и у процени властите успешности.

 Са ученицима, колегама и родитељима градим однос обостраног поштовања, поверења и разумевања. Ведрина мог  духа и смисао за хумор у великој мери доприносе да наша комуникација буде квалитетна и у оквиру јасно постављених граница.

 

Перманентно се усавршавам  јер желим да одговорим потребама мојих ђака и савременим облицима наставе. Информационо комуникационе технологије пружају велике могућности које успешно са својим ученицима реализујем о чему сведоче и награђени часови Креативне школе, Дигиталног часа, као и пројекти које реализујемо.

tijana-saric

Сарић Тијана

Професор енглеског језика и књижевности,
Филолошки факултет Универзитета у Београду

Током студирања нисам себе видела у улози наставника, то звање сам заволела чим сам добила прилику да радим са децом. Сваку школску годину дочекам пуна ентузијазма како бих ученике подстакла да буду што бољи у учењу и разумевању језика.

На часовима се трудим да будем пријатељски настројена, јер желим да моји ученици осете слободу да изразе своје идеје на енглеском језику и да схвате неограничене могућности које им он пружа у будућности. Уживам у њиховој маштовитости и искрености.

Светлана Тонић

Професор француског језика и књижевности,
Филолошки факултет Универзитета у Приштини

Оно што је најважније  уживам у раду са децом. Посвећена сам, радујем се сваком њиховом  успеху.  Препреке превазилазимо заједно уз несебичну помоћ и сарадњу са родитељима из којих излазимо обострано богатији,самим тим и срећнији.Тешко је и лепо радити са младим душама то је изазов који живим и срећна сам.  Мото који ме води у раду са ученицима  је: „Човек мора остати ученик и онда кад постане учитељ.“

Снежана Драшковић

Професор енглеског језика и књижевности,
Филолошки факултет Универзитета у Београду

Завршила сам основну и средњу школу, као и основне и мастер студије на Филолошком факултету у Београду на одсеку за англистику.

Заљубљеник сам у језике, књижевност и музику. Служим се енглеским и шпанским језиком. Бавила сам се превођењем, а већ 27 година радим са децом у средњој и основној школи. Као разредни старешина извела сам три успешне генерације у основној школи где сам радила 17 година.

Бавим се истраживачким радом и сматрам да се наставници морају стално усавршавати како би својим ученицима пренели функционално знање које млади могу одмах и касније применити у стварном животу.

Својим ђацима пружам подршку у учењу. Трудим се да заволе енглески језик и паметно утроше слободно време учећи га, јер им знање страних језика отвара многа врата.

Мој животни мото је: „Не одустај од онога што волиш!“

Jелена Росић

Професор француског језика и књижевности,

Рад у школи за мене значи привилегију.То је оно што сам одувек желела и у чему сам најзад успела. Управо то и покушавам да пренесем деци – да су велика жеља, труд и рад њихово најјаче оружје. При том настојим да своје ученике подстакнем да слободно изражавају мишљење, без страха да ће погрешити; да је грешити сасвим у реду, и да је сваки њихов покушај корак ближе циљу.

 

Мој омиљени метод рада је учење кроз музику и песму, што се у пракси показало веома стимулативним. Тако су ученици трећег и шестог разреда, ослобођени предрасуде да је француски језик „тежак”, наступали на школским манифестацијама „Ја имам таленат” , „Нушићев вашар”, као и на новогодишњим приредбама.

 

Због свега овога сам веома поносна на све своје ученике!

Иди на врх

Pin It on Pinterest