fbpx

Ученички парламент

Главни циљ ученичког парламента у нашој школи је да организује ученике и да их мотивише да учествују у разним пројектима и акцијама. Кроз ученички парламент се јачају везе између ученика и наставника, али и међу њима самима. Ученици се кроз парламент по први пут сусрећу са демократијом, не боје се да јавно изразе своје мишљење и на тај начин директно утичу на школски живот.

Ученички парламент је састављен од ученика шестих, седмих и осмих разреда, тачније од по два представника из сваког одељења. Своје представнике у парламенту ученици бирају на почетку школске године. Састанци се одржавају два пута месечно.

Ученички парламент је у својим досадашњим акцијама постигао велике успехе, али и атмосферу у школи учинио пријатнијом и много занимљивијом. Традиционално већ организују ,,Дан ученик наставник“, када сви заменимо улоге, добро се забавимо али и свашта нешто научимо. У његов рад уткане су најплеменитије ђачке акције као што је прикупљање поклона и прилога за децу без родитељског старања. Баве се и свим актуелним темама као што су, толеранција, дечија права, дискриминација…

 

Иди на врх

Pin It on Pinterest