fbpx

Наша школа

У Београду, на Вождовцу, у Заплањској улици, преко 80 година постоји наша школа.

Најпознатији српски комедиограф, Бранислав Нушић, давне 1935. године поставио је камен темељац и даровао јој своје име.

Годинама кораци испуњавају ходнике. Мали људи одрастају у велике.

Продужени боравак организован за ученике од првог до четвртог разреда. Посебно опремљене учионице продуженог боравка пружају безбедно учење и игру током читавог дана од 7-18 часова.

Имамо велику школу (од V до VIII разреда) и малу школу (од I до IV разреда). Мали ђаци око своје зграде имају пространи парк, као и спортске терене. У великој згради око школе су игралишта за разне спортове и парковске површине. Две школске зграде повезане су пасарелом, која обезбеђује безбедан прелазак деце преко прометне саобраћајнице.

Заједништво ученика, наставника и родитеља подарило нам је бројне идеје, за пројекте, манифестације и догађаје које живот у школи чине забавнијим и лепшим.

Наша школа је сва у духу Нушића. Ори се смех, врви као у кошници. Наставници хвале и грде, у свечаној сали јечи од песме.

У учионицама су паметне табле, сви кабинети су опремљени савременим наставним средствима, све учионице од првог до четвртог разреда су дигиталне. На рачунарима правимо презентације, на позорници се осећам о као рибе у води.

Неки од нас се баве бројевима, неки словима, неки кроз лупу посматрају свет. Из подрума школе полећу ракете и авиони из дечјих радионица и са часова секција. У мају месецу позивамо пријатеље на Нушићев пролећни вашар.

Освајамо награде, правимо школске журке, лопту не испуштамо из руку.

Волимо своје наставнике, али им то никада не говоримо.

А волимо и једни друге!

Иди на врх

Pin It on Pinterest