fbpx

Ван наставе

Маријана Стефановић

Директор школе
Филозофски факултет Универзитета у Београду

“Лидерство не значи бити некоме надређен! Лидер у школи успешно прави тимове у којима људи остварују своје потенцијале.”

Школа је место где се добро осећам. Препознајем то по осмеху са којим срећем своје ђаке, колеге, родитеље ђака. Проблеме третирам као изазове о којима размишљам и већину успешно решавам.

Волим да учим, радознала сам и упорна у учењу нових ствари. Мислим да је добро одмерен хумор украс школске атмосфере.

Пријатне су  учионице у којима није потпуна тишина. Подржавам наставнике и ученике у размишљању и стваралачком приступу учењу. Важно ми је да млади и одрасли људи поштују  једни друге и подржавају се  на путу ка успеху.

Наташа Петровић

Секретар школе
Правни факултет Универзитета у Београду

Завршила сам Правни факултет у Београду. Радим као секретар школе од 2002.год.

Учествујем у школском животу, иако нисам директно везана за наставу,тако што помажем ученицима и колегама , указујем им на њихова права, али и на обавезе.

Верујем да су узајамна сарадња и поштовање кључ нашег успешног колектива.

Бранка Стојић Вуковић

Педагог школе
Филозофски факултет Универзитета у Београду, катедра за педагогију

Након завршених студија, усавршавала сам се две године у области Монтесори педагогије, као педагог у предшколској установи. Овај метод ослања се на природне развојне потенцијале детета и подстиче унутрашњу мотивацију. Активно учење, повезивање идеја и стицање функционалног знања принципи су које подржавам у образовању.

Поседујем вишегодишње искуство у раду у основној школи. Од свих области рада школског педагога, највише уживам у раду са децом. Професионализам и посвећеност веома ценим. Као један од представника педагошко-психолошке службе, настојим да будем подршка нашим ученицима за најразличитије изазове са којима се сусрећу на путу ка одрастању.

У школи активно учествујем у додатној образовној подршци ученицима и изради индивидуалних образовних планова, као и у саветодавном  раду  са родитељима и наставницима.

nikica-stanojkovic

Никица Станојковић

Психолог школе
Филозофски факултет Универзитета у Београду

Ја сам Никица Станојковић, психолог у ОШ „Бранислав Нушић“. Дипломирао сам на Филозофском факултету у Београду.

Сматрам да је свако дете посебно, свака педагошка ситуација јединствена, а сваки проблем решив. Кључна је сарадња педагошко-психолошке службе и родитеља (старатеља) – ако искрено верујемо, говоримо и радимо заједно у интересу детета, немогуће је да не успемо.

Своју животну и професионалну филозофију градим слушајући и непрестано учећи од мудријих од себе; зато дубоко верујем да у разговору са свима, а посебно са ученицима треба постављати отворена питања и слушати са искреном заинтересованошћу, јер је она израз љубави. Ако неко има проблем, желим да га својим речима натерам на размишљање, осоколим га својим поступцима и залечим својом добронамерношћу.

Идеал ми је да истински упознам свако дете и помогнем му да очува своје ментално здравље и развије своју социјалну интелигенцију. Записујем све, тако да ако ме видите без нотеса у руци, знајте да то нисам ја, већ неко од бројних имитатора.

ljubomir-stojanovic

Љубомир Стојановић

Психолог школе

Ако немате с ким да попричате, пробајте са психологом. Ако то не помогне, промените психолога…ако ни то не помогне, помозите психологу. Ако ништа од тога не делује, обратите се педагогу.

Једноставно речено, “ако каниш побиједити, не смијеш изгубити!”.

Иди на врх

Pin It on Pinterest