fbpx

54. Радост Европе у Нушићу

54. “Радост Европе” je  посвећена јубилеју 80 година од првог издања књиге “Мали принц”и одвијала се под слоганом“ Испод звезда…“ https://www.dkcb.rs/category/radost-evrope

Од 1.-6.октобра  деца из 12 земаља су  игром, песмом и плесом представили своје државе.

Гости наше школе су били чланице плесне групе Belissima из Тивта, Црна Гора. 8 девојчица је било смештено у породицама наших ученика.

Дружење започето 1. октобра доласком деце из Црне Горе, настављено је 2. октобра, заједничким одласком на пријем у Народној скупштини, карневалском поворком и свечаним отварањем манифестације на Калемегдану. 3. октобра су наше гошће су  наступале У ДКЦ на концерту “Сусрети пријатељства“, а бурним аплаузом домаћини су наградили њихово ефектно извођење. 4. Октобра породице домаћина су на гала концерту РЕ уживале гледајући на сцени  наше госте и остале учеснике манифестације. 5. октобра. на Ушћу деца су засадила дрво пријатељства и уживала у спортским активностима 6. октобра уз много загрљаја, поклона, успомена  и по неку сузу испратили смо госте уз обећање да ћемо се видети опет.

Поред програма у организацији ДКЦ, у организацији Школе 5. октобра је уприличен заједнички наступ наших гошћа ит Тивта и наших талентованих плесача.Школским двориштем су одзвањали музика и повици пресецани аплаузима публике коју су чинили ђаци, родитељи и наставници наше школе.

 

Захваљујемо се породицама наших ученика (Тамаре Нумовић, Ане Дедић, Марте Миловић, Теодоре Ивановић, Љубице Топар, Дуње Павловић, Лане Станић, Александре Дафкоу, Ларе Страживук и Ленке Матић) које су угостиле децу, члановима Ученичког парламента и школском тиму, јер су  омогућиле да се РЕ у Нушићу и ове године  реализује успешно и на радост свих који су у њој учествовали. 

До следеће године!   

Иди на врх

Pin It on Pinterest