fbpx

Активности 3-1 у оквиру Дечје недеље

Ученици одељења 3-1 обележили су Дечију недељу низом активности:

·         Учествовали су на ликовном конкурсу на тему „Шта детету треба да расте до неба“ у организацији Пријатељи деце Вождовац.

·         Ишли су на полудневни едукативни излет на Огледно добро – Радмиловац где су имали организоване едукативне радионице на тему „Вода и водени организми“. Пловили су чамцем по малој Ђердапској акумулацији, пецали рибе на вештачком језеру, посетили мали рибарски музеј на Дунавском острву, зоо врт, зграду акваријума са живом изложбом дунавских врста риба и гледали кратак филм о животу у води. Слободно време провели су у игри и дружењу.

·         Учествовали су на наградном литерарно-ликовном конкурс поводом Дана школе на тему “Нушићеви ходници саткани од тајни“ и “Школске дане ћу памтити по теби”.

·         На нивоу одељења ученици су се такмичили у лепом читању и рецитовању и  у спортским играма „Између две ватре“.

·         У оквиру музичких активности певали су караоке, изводили музичке игре  и слушали  и препознавали музичке инструменте

·         Имали су тематски дан поводом Дана школе под називом „Нушићеви ходници саткани од тајни“.

На часу српског језика ученици су истраживали живот и дело Бранислава Нушића и сазнали занимљивости из живота овог славног комедиографа кроз анегдоте и његову аутобиографију.

На часу математике решавали су математичке изразе и  открили тајанствену реч и решавали текстуалне задатке – математичке приче о Нушићу.

На часу дигиталног света ученици су имали задатак да у програму Word откуцају кратак текст о Браниславу Нушићу и убаце у документ његову слику преузимањем са Google претраживача.

 

На часовима грађанског васпитања и верске наставе говорили смо о настанку наше школе и њеном раду некад и сад. Ученици су на грађанском васпитању даривали једни другима по избору цртеж или песму на тему „Школске дане ћу памтити по теби“.

Иди на врх

Pin It on Pinterest