fbpx

Дан заставе

Дана 15. септембра наша школа је организовала тематски дан посвећен Дану српског јединства, слободе и националне заставе.

Том приликом наставници историје и географије су са ученицима петог , шестог и осмог разреда направили паное посвећене Националној застави, историјском настанку српских држава и Пробоју Солунског фронта. На часовима су разговарали о територијама тих држава ( од 7. века до данас), као и о значајним личностима из тих периода који су водили државу и помогли око ослобађања и настанка већих и јачих територија.

У оквиру наставе грађанског васпитања ученици 8. разреда су разговарали о патриотизму и осећањима љубави и поноса према домовини, традицији, историјским вредностима.Упознали су историјски развој симбола наше државе, цртали су и бојили заставу и грб Републике Србије, певали химну ,,Боже правде“.
Да би тај дан био у потпуности испуњен ученици су дошли у школу у одећи која представља симболику боја заставе, тако да су у школском дворишту преовладале боје плаве, црвене и беле.
 
 
Иди на врх

Pin It on Pinterest