fbpx

Добродошли у продужени боравак ! Поделићемо са Вама само делић атмосфере у којој смо уживали у протеклом периоду..

OЧЕКУЈУЋИ ДЕДА МРАЗА

Све је спремно за дочек Ноге године и сусрет са Деда Мразом.

Ученици ОШ“Бранислав Нушић“ у продуженом боравку, вредно су радили , цртали, бојили и сецкали,играли се, дружили  и сарађивали..Улепшали смо просторије наше мале Школе.Сада уживамо у плодовима нашег рада  и  очекујемо посету Деда Мраза.

ЛЕТЊА УЧИОНИЦА

Једно од наших омиљених места за рад, игру и учење у продуженом боравку, јесте наша „летња учионица“.Ушушкана  је у дворишту мале зграде Школе. Даје нам прилику да уз цвркут птица и осунчани дан, завршавамо  наше радне обавезе и да се дружимо..

МАСКЕНБАЛ

Традиционално одржавање маскенбала  у ОШ“Бранислав Нушић“.

Овај пут  је такмичарског карактера  и био је  само део многобројних новогодишњих активности у нашој  Школи. Ученици продуженог боравка и њихови родитељи, учитељице, васпитачице са припремном предшколском групом, направили су сјајну атмосферу и  догађај за памћење. Прелепо и весело дружење, много песме,смеха,  музике и игре, обележили  су овај дан.За крај, од стране изабраног жирија, подељене су дипломе и симболичне награде за најлепше маске.

ИЗРАДА НОВОГОДИШЊИХ УКРАСА И ДЕКОРАЦИЈА МАЛЕ ШКОЛЕ

Као и сваке године, успели смо да срце наше Школе, подстакнемо да закуца у веселом ритму новогодишње песме.

Новогодишња декорација мале зграде Школе, за ОШ „Бранислав Нушић“, није више изазов. Сада већ традиционално, реализацију  су пропратили добро расположење,песма, посета Деда Мраза, дружење са предшколцима и њиховим родитељима .

 Успели смо да подржимо настојање Школе за интензивнијом сарадњом са родитељима.Укључи смо децу из припремне предшколске групе и њихове родитеље у живот школе.Допринели смо промоцији школе и рада у продуженом боравка.

Крајњи продукт  јесте оплемењен и свечано украшен простор, који децу подстиче на рад, забаву  и учење.

ПРОЛЕЋЕ НА НАШИМ ПРСТИМА

Једна у низу добро осмишљених креативних ликовних радионица ,за ученике у продуженом боравку ОШ”Бранислав Нушић“.

 Сликамо на тему „Пролеће на нашим прстима“ . Уместо четкицама, пролећно цвеће може бити насликано нашим прстићима.

Уживамо, дружимо се, стварамо, сарађујемо , развијамо креативност и стваралачки дух.

Активност су осмислиле наше учитељице из боравка, а радови су постављени на наш заједнички пано.

ТУРНИР У ДРУШТВЕНИМ ИГРАМА „НЕ ЉУТИ СЕ ЧОВЕЧЕ“ И „ШАХ“

Друштвене игре  уче децу стварима које се не могу увек научити у школи, а које су у животу важне колико и образовање – да сарађују, да буду праведни, да побеђују и губе…

На жалост, друштвене игре се све мање играју и у породици,  „захваљујући“ развоју модерних технологија и уређаја, који све више одвлаче пажњу и деце и родитеља.Уместо дружења и непосредног контакта са другом децом, деца већи део свог слободног времена проводе испред малих екрана,уз мобилне телефоне, таблете и компјутере, па постају отуђена и незаинтересована за осећања других.

Друштвене игре их уче управо томе: да буду бољи другари, да буду способни да разумеју осећања и поступке других.Зато је веома важно да  са децом што чешће играмо друштвене игре и подстичемо их да их сами међусобно играју.

Одлично осмишљене и планиране активности, као и увек, реализоване су уз велику помоћ и подршку родитеља .

УСКРШЊА РАДИОНИЦА СА РОДИТЕЉИМА – ДЕКУПАЖ

У продуженом боравку  ОШ“Бранислав Нушић“ имамо едукативну радионицу осликавања ускршњих јаја „декупаж“ техником. Носиоци реализације су родитељи и ученици продуженог боравка, уз велико ангажовање и подршку учитељица и директорке Школе.Такође,  помоћ су нам пружили  ученици виших разреда , који већ имају знања и искуства потребне за ову технику. Развијали смо сарадњу и тимски рад, стицали и неговали другарство и толеранцију. Подстицали смо и неговали вршњачку медијацију и сарадничке односе.

Као круна свих активности, поред заједничке изложбе, било је укључивање родитеља у живот наше школе. Учинили смо их нашим поносним партнерима

ВЕСЕЛИ ЈЕСЕЊИ ПАНОИ

Одлични радови који су обележили почетак нове школске године..Наше просторије су оплемењене и постале још пријатнији простор за дружење, рад и учење.

Активности су пажљиво испланирале наше учитељице, а затим су нам и помогле да их реализујемо..

СВЕТСКИ ДАН ЗДРАВЕ ИСХРАНЕ-ПРАВИМО ВОЋНУ САЛАТУ

Поводом Светског дана здраве исхране, у продуженом  боравку смо  реализовали овај тематски дан, како би се ученици што боље упознали са овим празником и како би се повећала њихова свест о значају здраве исхране.

Ученици су радо и мотивисано учествовали у планираним активностима, а посебно су уживали у самосталној припреми воћне салате.

ЗМАЈЕВИ У ДВОРИШТУ

Ученици продуженог боравка са својим учитељицама,  креативно и забавно испуњавају своје слободно време.

Овог пута, правили смо змајеве од папира и различите украсе, које смо  искористили за игру у школском дворишту. Јесењи дани нису хладни, сиви и тмурни, када их испунимо игром, смехом и другарством.

Иди на врх

Pin It on Pinterest