fbpx

Обавештење за ученике и родитеље о почетку школске 2021/2022. године

За ученике и родитеље од првог до четвртог разреда

Основна школа „Бранислав Нушић“ ће у складу са препорукама почети са радом 01. 09.2021. према  I моделу који је назначен у Стручном упутству. То значи да ће се за све ученике у Школи,  настава, до даљих препорука локалне самоуправе, одвијати непосредно у школи за све ученике. Час траје 45 минута; свако одељење има своју учионицу, изузев наставе физичког и здравствног васпитања и информатике.

Ученици од првог до четвртог разреда имају наставу у две смене-црвена и плава смена: први и трећи разред црвена смена,, други и четврти разред плава смена. Смене се смењују на недељном нивоу.

У среду 01.09. црвена смена почиње са радом пре подне, а плава смена има наставу после подне.

РАСПОРЕД ТРАЈАЊА НАСТАВЕ ПО СМЕНАМА У ПРВОМ ЦИКЛУСУ:

Ученици првог циклуса пре подневне смене у школу долазе у 8,00 , где их на капији школе дочекује дежурни наставник. Родитељи не улазе без позива ни у двориште ни у зграду школе, због посебних безбедоносних и епидемиолошких мера.  После подне ученици долазе у школу у 13,20 и њих дочекује и прихвата дежурни наставник. 

Ученици опредељени за продужени боравак у првом циклусу могу доћи у школу од 7,00 где их дочекује дежурни наставник и њихов боравак у школи је такође организован у две смене. Продужени боравак у послеподневној смени траје до 17,00 часова са обезбеђеним дежурством до 18,00 часова.Родитељи ученика који похађају продужени боравак такође не улазе у школу. Приликом доласка у боравак на капији школе их дочекује наставник и по напуштању школе до капије и родитеља испраћа их дежурни наставник.

За ученике другог, трећег и четвртог разреда продужени боравак почиње са радом 02.09., а за ученике првог разреда у понедељак 06.09.

Временски размак између наставе у првој и другој смени је сат времена. У то време се обавља чишћење, проветравање и дезинфекција свих просторија школског објекта у коме бораве ученици од првог до четвртог разреда.

 СРЕЋАН ПОЧЕТАК НОВЕ ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ!  

Иди на врх

Pin It on Pinterest