fbpx

„Образовни круг” Париз-Београд кроз разговор са познатим личностима

Повезивање ђака који наставу имају у Културном центру Србије у Паризу и ученика ОШ „Бранислав Нушић” у Београду настављено је 20. Новембра, овог пута у измењеним условима, у јединственим околностима упознавања са успешним и познатим личностима из различтих области.

Како ђаци српске допунске школе наставу прате „онлајн“, учешће је било симболично –  Уна је у име својих другара постављала питања, захваљујући модерним технологијама. Уз поштовање свих мера безбедности из Нушића су на видео сусрету са великом радошћу учествовали: Миљана, Софија, Мила, Јана, Ангелина, Магдалена, Анђела, Немања, Марина и Вук уз подршку наставнице француског језика Невенке Јоксовић.

Гости су били: сликарака Слободанка Ракић-Шефер, проф. др Жарко Мијајловић, математичар и коаутор монографије „М. Петровић Алас”, Стефан Арсенијевић, редитељ и проф. на ФДУ, проф. др Зоран Огњановић, дир. МИ САНУ, а из Рио де Жанеира укључио се Давор Штефанек, олимпијски шампион у рвању.

Сурет протекао веома успешно, на задовољство и радост свих учесника у пројекту. Постигнути су многи образовни и васпитни циљеви рада у редовним и допунским школама, а посебно практични, уз кроз конкретну двосмерну комуникацију и ученичку језичку и мисаону продуктивност. Нови вид пројекта доприноси остваривању задатака савремене наставе и потреба модреног ученика, кроз иновативност у поступцима представљања садржаја из културе, науке и спорта.

Иди на врх

Pin It on Pinterest