fbpx

Од сутра настава на РТС-у

Драги ученици и родитељи, као што је Министарство просвете најавило од сутра креће настава за наше ђаке на РТС 3 и РТС планета.

Свакодневно, почев од 8:00 часова, шест дана у недељи биће емитовани посебно припрмљени и адаптирани образовни садржаји за ученике основних школа, који обухватају обрађене наставне јединице изабраних предмета у складу са прописаним програмом  наставе и учења.

Часови ће бити емитовани на РТС Канл 3, према распореду по разредима који ће дан пре емитовања бити доступан на следећем линку: https://rasporednastave.gov.rs/

За све ученике од 1. до 7. разреда емитоваће се образовни садржај у блоковима од по 2 часа дневно.

За ученике 8. разреда емитоваће се едукативни садржај у блоковима од по 3 часа дневн, од којих ће два увек бити српски и математика а трећи час је један од предмета који се полажу на завршном испиту.

Сви емитовани часови биће доступни и на платформи РТС планета где се могу накнадно и више пута прегледати истог или наредних дана.

Додатне информације у вези са учењем на даљину, као видом подршке  настави, родитељи могу добити позивом на број телефона 011/735 0557.

За ученике који не могу да користе  електронске видове наставе биће организовани други видови подршке, те их молимо да се обрате својим одељенским старешинама ради организације подршке.

 

Иди на врх

Pin It on Pinterest