fbpx

Радост даривања у Основној школи “Бранислав Нушић”

 Недељу 27. децембра у организацији ОШ “Бранислав Нушић” и редакције часописа “Светосавско Звонце” одржана је премијера представе под називом Врлинко Добрић 2.
Трећа по реду традиционална Светониколајевска академија ове године окупила је ученике наше школе са намером да подсети децу и све присутне на радост даривања у дане новогодишњих и  божићних празника.
Савремени играни комад у ком главну улогу има симбол врлине Никола, окупио је своје другаре и повео их на незаборавно путовање у Италију.
На том путу његови другови показују врлине и мане поготово, где Никола на тих и једноставан начин са пуно љубави саопштава шта смеју а шта није добро чинити. Где и сам много тога учи на лицу места..
На чудесном путовању преплићу се гордост, лењост, славољубље, грамзивост… Све то у једном тренутку прекида појава необичног монаха на трајекту.
Сви ликови представљају по један реалан грех из нашег живота.
Кроз поучан приступ сви присутни су сходно својим осећањима понели топле препоруке за будућност шта је би било добро чинити у даљој будућности!.
Након дивне представе, свој присутној деци у име наше Школе и редакције “Светосавско Звонце”  у духу Божићних и Новогодишњих празника,  слатке пакетиће поделила је позната глумица Даница Тодоровић.
У име директора школе госпође Маријане Стефановић присутне је поздравио наставник  веронауке Владимир Радовић,
у име редакције ” Светосавско Звонце ”  г. Димитрије Стикић.
Иди на врх

Pin It on Pinterest