fbpx

Радост Европе у Нушићу

Мото овогодишњег 53. Међународног сусрета деце Европе су стихови нашег највећег дечијег песника Душка Радовића- „Замислите децо…“ Од 1.-6.октобра  деца из 12 земаља су  игром, песмом и плесом представили своје државе.

Гости наше школе су били чланови фолклорног ансамбла Златна Тракиа из Хаскова у Бугарској. 8 девојчица и 4 дечака били су смештени у породицама наших ученика.

Дружење започето 1. Октобра доласком деце из Бугарске, настављено је 2. октобра, заједничким одласком на пријем у Палату Србија, карневалском поворком и свечаним отварањем манифестације на Калемегдану. 3. октобра су наши гости наступали У ДКЦ на концерту “Сусрети пријатељства“, а бурним аплаузом домаћини су наградили њихову игру. 4. Октобра на Ушћу деца су засадила дрво пријатељства и уживала у спортским активностима. 5. октобра породице домаћина су на гала концерту РЕ уживале гледајући на сцени  наше госте и остале учеснике манифестације. 6. Октобра уз много загрљаја, поклона, успомена  и по неку сузу испратили смо госте уз обећање да ћемо се видети опет.

Поред програма у организацији ДКЦ , у организацији Школе 4. октобра је уприличен заједнички концерт фолклорних ансамбала Златна Трака (Хасков)  и Окарина (Београд). Школским двориштем су одзвањали музика, повици и бат корака са бине, пресецани аплаузима публике коју су чинили ђаци, родитељи и наставници наше школе.

Захваљујемо се породицама наших ученика  које су угостиле децу и омогућиле да се РЕ у Нушићу реализује успешно и на радост свих који су у њој учествовали. До следеће године!  

Иди на врх

Pin It on Pinterest