fbpx

СВЕТОСАВСКА АКАДЕМИЈА Деца-деци

Свако од нас је волео приче детињства, и то оне причане али никад неиспричане, оне приче које немају крај. Једна од таквих прича која траје већ 17 векова јесте прича о Светом Николи и његовом животу.
Ова импресивна и у исто време истинита прича је и после 1.700 година инспиративна за све, а посебно у одрастању и васпитању нових генерација деце. Вероучитељи који су у наше време постали једни од реалних јунака у детињству ђака, и ђаци одрасли уз часопис Светосавско звонце узрасли су у Свету Србију која је пре пет година приступила откривању и приближавању врлинског животописа Светог Николе кроз драмске игроказе чији су актери деца. Кроз креативни процес стварања, сажимајући лик и дело Светог Николе, настало је и карактерно име њега као дечака ,,Врлинко Добрић”.
Текст овогодишње представе написао је теолог и вероучитељ Владимир Радовић, а изводе је глумци, наше школе и чланови позоришне трупе Свете Србије. 
Овим догађајем деца су делима доброте оплеменила своје животе даривањем и радовањем са обе стране, и оних који дарују и оних који дар примају. 

Поводом прославе школске славе Светог Саве, ученици одељења 3-3 су на часу енглеског језика украсили паное своје учионице лепим ликовним радовима, честиткама и пригодним натписима на српском и енглеском језику.

 

Иди на врх

Pin It on Pinterest