fbpx

Ученик генерације 2023. – ПАВЛЕ АНДРИЋ 8-4

Срамежљив дечак из претпоследње клупе, радознало је разгледао по кабинету.

„Зовем се Павле Андрић“, рекао је кад је дошао ред на њега да се представи. Упознали смо се, а он је озарено и даље разгледао по кабинету док су му очи сијале од среће. И док су друга деца била уплашена и збуњена због промене школског окружења Павле је несигурно али упорно наставио да истражује погледом. 

Мислила сам да је његова радозналост тренутна и да ће његовој знатижељи брзо доћи крај.

 Његов рад, напредовање и одрастање сам посматрала из дана у дан. Истраживачки дух, његова радозналост и упорност нису поколебане током четири године. Из дана у дан бивале су све веће. Срамежљив, несигуран и упоран дечак израстао је у сигурну младу особу свесну својих могућности и квалитета. Павле је особа која плени радозналошћу, креативношћу и добротом. …

Ово су речи наставнице биологије Љиљане Ђоровић са којом је Павле постигао највећи успех на крају основне школе, друго место на републичком такмичењу са само два поена мање од максимума. Са овим речима ће се сигурно сложити његова учитељица, Сузана Полимац, сви наставници и ја као одељењски старешина.

Његова радозналост, марљивост, упорност, посвећеност и таленат су дали изузетне резултате и у  области математике, физике, хемије и ликовне културе.

За своје другове из одељења Павле је увек био ту када треба да се помогне око домаћих и школских задатака, да их подржи, охрабри, кад су тужни да их саслуша, кад су нерасположени да их насмеје и да им да прави савет у правом моменту. Својим ведрим духом, шалом и искреношћу Павле је изградио многа пријатељства која остају за цео живот, а личним примером им је показао да се успех постиже упорношћу и радом. 

Павле је понос нашег одељења, наш најбољи пријатељ, добар друг у шали и игри,  диван човек,  наш најбољи сарадник на часу и зато га са великим задовољством 8/4 предлаже за титулу ученика генерације, он то сигурно заслужује.

Шта бих још могла да кажем о Павлу као одељењски старешина осим да ми је била част  да имам такво дете у одељењу, да будем део његовог одрастања  и да му у име свих ученика и наставника наше школе пожелим сву срећу у животу и успех у који не сумњам у даљем школовању.

Одељењски старешина:

Вера Каџибанов   

Иди на врх

Pin It on Pinterest