fbpx

“Одавно сам запазио да успешни људи ретко седе и чекају да им се ствари дешавају. Они изађу и десе се стварима.” – Леонардо да Винчи

школска 2021/2022. година

Ученик генерације

ВИКТОР ВОЈНОВИЋ, 8-1

 

 

Скромност је врлина, али и одговорност, однос пун поштовања према свима око себе, емпатија, спремност да се помогне… Све то и много више има Виктор Војновић. Он има и дар, дарове. Интелигентан, одмерен, увек насмејан и спреман да вас саслуша, изненади вас или вам покаже колико му је стало. И, најважније, те дарове он брижљиво негује и развија. Стало му је да буде успешан, али не на уштрб других. Он је добар човек, неко ко је увек спреман на сарадњу, ко има велико срце и душу, ко одговорно прихвата своје мане са намером да их претвори у врлине.

 Сви у одељењу су добили прилику да се покажу и докажу. Викторово знање их никада није бацило у сенку. Зато га другови и другарице из одељења воле са пуно поштовања. Никада им није засметао његов успех. Као и ја, част им је што га имају поред себе.

Другари кажу да са Виктором никад није досадно, често је баш он најзанимњивији и разлог за смех и шалу. Оно што га чини посебним је чињеница да се најчешће шали на свој рачун. Важно је и то да другарице кажу да је он једина мушка особа којој би се без задршке повериле не бринући да тајна неће више нити тајна.

Био је успешан у свему за шта се определио. О томе сведоче освојена места на градским,  општинским, републичким и међународним такмичењима –математика, енглески језик, хемија, шах, рукомет... Он је носио име ове школе, и представљао је толико пута, на разним такмичењима и никада нас није изневерио, чак нас је и изненађивао јер нисмо ни знали да се и тим бави. Нема потребе ни да  говоримо о његовом знању из осталих предмета и упућености и у ствари које нису везане за школу, а које су нама важне.

 Стрпљиво и тихо је градио свој пут ка месту на ком је сада, а ово је само станица на којој се ми, који смо имали част и задовољство да му будемо сапутници на том путу, заустављамо да му још једном кажемо да је на добром путу и пожелимо да га срећа и добри људи прате увек. И важно је да увек остане веран себи јер баш овакав може свету донети много доброг.

Он је наш понос, наш најбољи другар, наш најбољи сарадник на часу. И зато наше одељење, 8/1 предлаже баш њега за ђака генерације! Јер није ђак генерације само добар ђак, напротив, на првом је месту човек, а Виктор то јесте.

 И шт бих о Виктору могла да кажем ја као одељењски старешина, осим да је част моја. И мој и ваш успех огледао се у њему, плодан је наш рад јер је Виктор желео да научи и успе. И лако је заиста предложити га за ову важну титулу јер то заслужује.

                                                                                                         Одељењски старешина

 

Верица Арула

Предлог одељења 8-2
за ученика генерације

ЈАНА ЋУРЧИЋ

Постојање Правилника о избору ђака генерације чини задатак лакшим,али често и доказ да је живот шири од сваког прописа и правила,јер је сваки кандидат вредан награде,али је освојити могу само најбољи. 

Одељење 8/2, занимљиво, често напорно, али ипак мени драго за ђака генерације предлаже Јану Ћурчић,носиоца „Вукове дипломе“. Она се издваја  својом смерношћу , ненаметљивошћу и безрезервном жељом да свима помогне. Увек ведра, често безразложно уплашена, час за часом упијала је знање и трудила се да буде боља, али не у односу на другаре,него на своје знање. Правична и спремна да каже истину и заштити слабијег.

Она је одговорна и поуздана.

У одељењу је нашла утеху за тугу, а у наставницима подршку за тешке тренутке који је нису, нажалост, заобишли. Сви који сте јој предавали знате да је она једна од ретких која је за време малих одмора помагала свима да ураде домаћи и преслишавала ученике пред одговарање.

Њено име обојено је златном бојом у 7. и 8 разреду на међународном такмичењу Villkomen из француског језика и тим успехом мени учинила посебну част и што сам јој била наставница и разредна.

Поред поменутог,била је део тима и у Међународном пројекту „Образовни круг“ због чега је стекла “Посебну диплому“ из француског језика.

Јаниним успехом и резултатима рада, поносе се учитељица Александра Давидовић и наставници који су јој предавали.

Сигурна сам да је пред њом лепа будућност и верујем да ћемо заједно поносно и радо истицати да је она била наш ученик

 

Одељењски старешина:

 

Светлана Тонић

 

Предлог одељења 8-3
за ученика генерације

ВИШЊА ТОПАЛОВИЋ

Када  би смо једном речју могли да опишемо нашу Вишњу, сви бисмо се сложили да је синоним и главна асоцијација за њено име – Оптимизам.

Вишња је увек оптимистична и истрајна у ономе што ради и жели. Верује, нада се и покушава да из сваке ситуације извуче оно најпозитивније. Волимо је јер је она Сунце које обасјава не само наше одељење, већ и целу школу.

Немерљиво је интелигентна, паметна, сналажљива и одговорна ученица. Опсег њених могућности је  фасцинантан- од вештог баратања одбојкашком лоптом, кроћења коња у касу, до изванредног решавања хемијских једначина.

Њена енергије никада не недостаје, а њен смех је неодољив. И зове се посебно-Вишња. Поштујемо је јер увек има свој став и никада се не устручава да искаже своје мишљење.

Оно због чега сви верујемо у њу јесте њена доброта. Она је пре свега диван човек. Пожртвована, искрена, пуна љубави којом плени, увек је ту да помогне сваком коме је било какава врста  помоћи потребна.

Због свега овога, сигурни смо да Вишња заслужује да баш она представља нашу генерацију, таква каква јесте – посебна.

 Одељењски старешина:

 

Невенка Јоксовић

Предлог одељења 8-4
за ученике генерације

АНГЕЛИНА И МАГДАЛЕНА МАРКОВИЋ

 

Ретко се дешава да нека одељењска заједница за признање Ученик генерације предложи два ученика. Ученици 8/4  сматрају да сестре близнакиње, Ангелина и
Магдалена Марковић то засужују. Исто тако њихови  другари не желе да их раздвајамо јер обе су исте: друштвене, амбициозне, комуникативне, вредне, спремне да помогну, да организују, да саслушају. И њихови наставници о њима имају само лепо мишљење.  Ангелинино и Магдаленино понашање, однос према раду, одговорност у извршавању свих обавеза  према школи издвајају  их од осталих другара из одељења.

Ангелина и Магдалена су јако сличне, кад помињемо једну , мислимо на другу. Увек заједно , увек веселе , ведре , увек спремне да свакоме помогну и тако поделе несебично оно што умеју са другима.
Управо су доброта , племенитост , људскост, другарство оно што оне поседују , а
што дају осталима.

И једна и друга су увек учествовале на многим такмичењима, манифестацијама и догађајима везаним за школски живот. Све су стизале, све су могле и никада нису рекле да им је тешко и да немају времена. Увек , кад је требало да се нешто уради креативно , добро и брзо за школу, знали смо да можемо рачунати на њих две.

Активно су се укључиле у пројекте школе  „Обогаћени Једносменски рад“ и у
активности „Ментор – центар за вршњачко учење“  дајући пример како треба помагати другима. Учествовале су и у Међународном пројекту  „Образовни круг“ , због чега су стекле Посебну диплому из француског језика. Магдалена је показала свој таленат и умећа у Ликовној култури  (3. место на Општинском такмичењу, 5.разред ) и у предмету Техника и технологија (3. местона Општинском такмичењу, 5. разред ).

Била ми је част имати их у свом одељењу и бити им одељењски старешина. Надам се да ће Ангелина и Магдалена из основне школе крочити у нове победе  које ће им
остварити  давно зацртане циљеве.

Због њихове свестраности, успеха у школи до којег су дошле великим радом и залагањем, због огромне помоћи и подршке коју су пружале осталим ученицима, због другарства , одељењска заједница 8/4 предлаже  Ангелину и Магдалену Марковић за Ученике генерације.

Одељењски старешина:

Весела Рађеновић

 

 

 

 

 

Иди на врх

Pin It on Pinterest