fbpx

„Знање настаје од зрнаца свакодневног искуства“ Дмитриј Иванович Писарев, руски књижевни критичар

школска 2020/2021. година

Ученик генерације

ТЕОДОРА САВИЋ, 8-1

 

Школа „ Бранислав Нушић“ извела је генерације и генерације ђака и сви они који су је похађали памтиће је по згодама и незгодама, смеху и понекој сузи, по другарима и другарицама са којима су проводили дане, укратко, памтиће је по незаборавном одрастању. Ту у детињству, где смо сви људи у малом паковању, издвајају се они који су изузетни по неким својим карактеристикама, што их чини првима међу једнакима. Таква је наша ученица Теодора.

По мишљењу њених другара из одељења, она је храбра, великодушна и креативна, по мишљењу њених наставника и разредног старешине и више него изузетно надарена ученица. Она плени својом добротом, знањем, оштроумним доскочицама и истанчаним осећајем за правду, чиме даје пример свима око себе. Толерантна и оптимистична, увек ће изабрати најбоље решење, тако да ће јој живот једног дана постати песма.

Тако јединствена, заслужила је да буде ђак генерације. Знање које је стекла учиниће је великом и слободном да поносно каже име школе из које је потекла и коју је представљала на бројним такмичењима нижући успехе.

Теодора осећа да је срећа ту негде око нас, зато својом појавом пружа наду другима и учи их да сањају. Она има младост, сећање, скромност, упорност и огромну љубав према свима. Живот и свет су пред њом!

 

Предлог одељења 8-2 за ђака генерације

Јована Рашић

 

Својом ненаметљивом појавом плени и показује прави пут сваком ко жели да види.

Какав је пут Јована одабрала?

Достојанствен и посвећен.

Вредна и одговорна, са моралним и свим другим породичним вредностима.

Посебна и своја, у физичком изгледу и ставу према свом окружењу.

Искрена у односу са друговима, спремна на прихватање њихове различитости.

Тиха и блага у опхођењу са свима у школи.

Предано је одговарала школским захтевима и изазовима вођена учитељицом Љиљаном Цекић и предметним наставницима, а посебне резултате је остварила на такмичењима из српког језика и књижевности, вођена наставницом Ксенијом Жутобрадић.

Таленат који је развијала у основној школи, крунисала је уписом у Филолошку гимназију.

Пут у успешну будућност желимо нашој Јовани Рашић

 

Предлог одељења 8-3 за ученика генерације

Јован Димитрије Коларић


 

Посебно име за посебног дечака. Јован Димитрије.

И заиста, све везано за њега и јесте јединствено. Када га први пут угледате, јасно вам је да стојите пред неким ко вас неће оставити равнодушним.

Није Јован само добар друг својим вршњацима који знају да на њега могу увек да се ослоне, Јован свакоме пружи пажњу коју завређује. Није Јован само одличан ђак. Он пажљво слуша и критички размишља, ничему се не посвети половично. Љубав према историји и писаној речи уткани су у њега још од малих ногу, а о томе сведоче и његови успеси на такмичењима (1. место на Општинском такмичењу из историје у 7. и 8. разреду), као и сваки састав написан на часовима српског језика који одушеви његову наставницу. Будући је ученик Филолошке гимназије у Београду.

Изузетно је успешан и у природним наукама, логика и радне навике су му јаке стране. Своју школу је представљао још од 4. разреда на такмичењима из математике, као и из физике и хемије у вишим разредима, и увек постизао одличне резултате.

И поред свега тога, наш Јован је изузетно скроман и ненаметљив, благе нарави. А што је најважније, увек доследан себи. Изузетно је и храбар. У стању је да изађе на крај са свим препрекама које живот стави пред њега, да све промени из корена и и даље остане свој, наш.

Говорим у име читавог 8/3 када кажем да смо сигурни да ће за собом остављати велика дела, да ће школа коју је одабрао бити срећна да баш он буде део ње, као и када му пожелимо успех од срца, надајући се да му је његова школа, Бранислав Нушић, дала неопходан ветар у леђа.

За нас је Јован одавно освојио титулу Ученика генерације.

 

 

Предлог одељења 8-4 за ученика генерације

Миљана Обрадовић

 

Интелигентна, друштвена, комуникативна, спремна да саслуша и чува поверене тајне, тако је виде њени другови. Вредна, одговорна у извршавању својих обавеза, савесна и педантна у раду, тако је описују наставници. Амбициозна, упорна и истрајна у постизању својих циљева, додала бих као одељењски старешина.

Заинтересована за школски живот, Миљана Обрадовић је учествовала у разним активностима, од наступа у хору на прославама Дана школе и Светог Саве, преко манифестације „Читалачка значка“ и школских пројеката, до учествовања на школским такмичењима.

Вољна да помогне и подели своје знање са вршњацима, радо прихвата улогу сарадника својим наставницима и одељењском старешини. Ова страна њене личности дошла је до пуног изражаја у школском пројекту „Обогаћени једносменски рад“ у активности „Ментор-центар за вршњачко учење“. Поред поменутог, учествовала је и у Међународном пројекту „Образовни круг“, због чега је стекла „Посебну диплому“ из предмета Француски језик.

Представљала је нашу школу на такмичењима из предмета Српски језик и књижевност и Музичка култура.

Постигнутим резултатима, уз испуњавање осталих услова, стекла је „Посебне дипломе“ из наведених предмета.

Одличан успех са просечном оценом 5,00 и примерно владање током школовања, као и стечене „Посебне дипломе“, омогућили су Миљани да оствари право носиоца дипломе „Вук Караџић“.

Имајући у виду ове резултате, одељењска заједница VIII/4 је предлаже за признање „Ученик генерације“.

Миљани желимо пуно среће и успеха у даљем школовању!

Иди на врх

Pin It on Pinterest