fbpx

Мало другачији Дан Основне школе ,,Бранислав Нушић”

Поштовани пријатељи!
Дан Основне школе “Бранислав Нушић”, 8. октобра 2020. године обележили смо на необичан начин са нашим ученицима, као што је и школска година необична због епидемије “необичног” вируса.
Свечаност и драге госте заменио је тематски дан посвећен Браниславу Нушићу, али и нашој Школи. Понешто смо забележили и сликали… Да вам покажемо, али и да не заборавимо!

Дан посвећен Браниславу Нушићу код ђака првака

У одељењу 1-3 је тога дана сваки час започет причом о животу и делу нашег славног комедиографа и славног писца Бранислава Нушића, који је поставио ,,камен темељац“ наше школе. Деца су са пажњом слушала причу, посматрала његов лик и уживала радећи на садржајима редовног наставног плана.

На часу српског језика смо након приче о Браниславу Нушићу залепили његову слику и украсили страницу школске свеске цртежима школе, школског прибора, као успомену на данашњи час. Затим смо научили да пишемо штампано слово Е,е , поносни што смо Нушићеви ђаци.

 На часу математике смо радили ,,Скупове“. Све што је везано за нашу школу користили смо као пример ,, члана“ скупа. Груписали смо ученике нашег одељења у скупове (скуп дечака и девојчица), школски прибор, …. Цртали смо примере скупова, послушали песму ,, Математика“ и ,, Ау што је школа згодна“ као и нама, ЧИКА БРАНИНА, у корелацији са наставом музичке културе.

 На часу света око нас смо радили пано ,, Моја школа“. Поновили смо све што смо до сада радили о  НАСЕЉУ, а потом украсили ,,МОЈУ ШКОЛУ У МОМ НАСЕЉУ“. Правили смо прозоре и врата, бојили, цртали и сликали се јер наша школа обележава 85 година постојана.

„Наш чика Брана Нушић“ - тематски дан у четвртом разреду

У свим одељењима четвртог разреда реализован је тематски дан под називом „Наш чика Брана Нушић“.

Ученици су истраживали живот и дело овог славног комедиографа, правили плакате и бележили занимљивости из његовог детињства, а затим о томе излагали на часу српског језика. Упоређивањем површи на часу математике открили смо тајанствену реч и наставили причу о Нушићу. На часовима грађанског васпитања и верске наставе говорили смо о настанку наше школе и њеном раду некад и сад. Посебно занимљиви су били часови ликовне културе. Опробали смо се као вајари у моделовању глине и обликовању малих бисти нашег чика Бране. Као прави уметници уживали смо и у изради карикатура, у сјајном Нушићевом духу.

Продукте наших активности погледајте у приложеној галерији.

НАШ БРАНА - ученици трећег разреда

Поводом ДАНА ШКОЛЕ у одељењу 3 2  осим присећања на нашег великана српске књижевности  његовог рада и дела извели смо кратки ,,перформанс,, наше виђење његове АУТОБИОГРАФИЈЕ и приче о ПРВОЈ ЉУБАВИ.

Сви великани су били деца и наш Брана се тако у трећем разреду заљубио у ПЕРСУ. Па да,и ми смо се мало заљубили  и неке скривене и најлепше тајне остају у срцима заувек,а понекад их и јавно поделимо са ВАМА.

Бранислав Нушић на француском

Тог дана на часу француског језика, ученици старијих разреда су говорили о животу и делу Бранислава Нушића на овом дивном језику.  У веселој атмосфери су писали, дискутовали и били креативни а као резултат тога настао је и овај диван плакат.

Иди на врх

Pin It on Pinterest