fbpx

Европски дан језика

Ученици ОШ Бранислав Нушић традиционално 26.9. обележавају Европски дан језика.

Ове године су могли да бирају више активности: ученици 7. и 8. разреда су са наставницама француског, енглеског и српског језика, као и музичке културе посетили радионице на Тргу републике у организацији Дечијег културног центра и амбасада разних европских земаља. Ученици су имали прилику да уживају и у музичком делу програма, да се упознају са културом, али и кухињом Италије, Холандије, Аустрије, Данске, Финске, Шведске, Словеније, Француске и многих других, као и да тестирају своје знање језика и опште културе и освоје разне награде у квизовима и радионицама. 

Ученици 5. и 6. разреда су са наставницима француског, енглеског, српског језика и књижевности и историје истраживали поделу индоевропских језика, као и брзалице на више европских језика. Резултате свог заједничког рада су представили на паноу који је окачен у холу школе.

 

Европски дан језика, 26. септембар, обележили су и ученици млађих разреда наше школе израдом пригодних и веома маштовитих постера. Тог дана се певало и причало на разним језицима, на енглеском, француском, италијанском, шпанском, немачком, руском, словачком, бугарском и српском језику. Било је лепо и весело!

Иди на врх

Pin It on Pinterest