fbpx

Обавештење за родитеље ученика од петог до осмог разреда

Поштовани родитељи и ученици,

У складу са предлозима за организацију образовно-васпитног рада у основној школи на основу Посебног програма образовања и васпитања и Закључка Кризног штаба за сузбијање заразне болести Covid -19, обавештавамо Вас о начину организације васпитно-образовног рада у школској 2020-2021. години у нашој школи.

Настава у школи

Ученици старијих разреда (5-8 разреда) који су се определили за похађање наставе, биће подељени у групе А и Б према азбучном редоследу. Група А ће долазити у школу понедељком, средом и петком, а Б група уторком у четвртком. Следеће недеље група А иде уторком и четвртком, а група Б понедељком, средом и петком. За старије ђаке настава у школи почиње у 13:00 часова и траје до 16:30. Часови ће трајати по 30 минута. Када је група А на настави у школи, група Б прати наставу на РТС платформи. Сваком одељењу је додељена посебна учионица у којој ће се реализовати настава. Ученицима није дозвољено напуштање школског дворишта за време наставе, нити долажење у школу више од  десет минута пре почетка наставе. Ученици ће имати шест часова према распореду часова који је утврђен на нивоу школе.

Због поштовања мера превенције родитељима није дозвољен улазак у школу и школско двориште. Комуникација са родитељима ће се одвијати електронским путем, а по потреби и непосредно, заказивањем састанака у школи.

 

Родитељски састанци ће се реализовати у школи 31. 08. и 1.9.2020. Родитељи ће бити обавештени о терминима састанака од стране одељењских старешина.

1. септембра 2020. године сви ученици ће имати само један час – час одељењске заједнице посвећен упознавању са начином рада и мерама превенције и заштите које ће се примењивати у школи. Одељењске старешине ће обавестити ученике о терминима доласка у школу тог дана.

 

Настава на даљину

Ученици који су се определили за праћење наставе на даљину у обавези су да прате наставу на РТС платформи и долазе у школу у заказаним терминима. Наставници предметне наставе постављаће он лајн материјале за учење свим ученицима на платформи гугл учионица.

 

ВАЖНО: Родитељи могу да промене облик наставе за који су се определили, у складу са околностима, али без обзира на изабрани модел, вредновање знања (оцењивање) детета одвија се искључиво у школи по унапред договореном термину са предметним наставником и одељењским старешином.

Иди на врх

Pin It on Pinterest