fbpx

Обавештење за родитеље ученика од првог до четвртог разреда

Поштовани родитељи и ученици,

У складу са предлозима за организацију образовно-васпитног рада у основној школи на основу Посебног програма образовања и васпитања и Закључка Кризног штаба за сузбијање заразне болести Covid -19, обавештавамо Вас о начину организације васпитно-образовног рада у школској 2020-2021. години у нашој школи.

Настава у школи

Ученици млађих разреда  (1.-4. разреда) који су се определили за наставу у школи, похађају наставу свакодневно подељени у групе А и Б по азбучном редоследу.

Група А  ће прве недеље имати три часа и почиње са радом у 8:00 часова, а завршава са наставом у 9:40 часова. Група Б ће имати четири часа и настава почиње у 10:00 часова, а завршава у 12:20. Групе се смењују на недељном нивоу. Часови трају по 30 минута. Свако одељење је распоређено у једну учионицу коју не мења. Све остале информације добићете од учитеља на родитељским састанцима.

Због важности поштовања епидемиолошких мера, молимо Вас да не улазите у школу и школско двориште. Дете доведите до улаза у школско двориште, где ће га преузети дежурни учитељ. Комуникација са родитељима ће се одвијати електронским путем, а по потреби и непосредно, заказивањем састанака у школи.

 

Родитељски састанци ће се реализовати у школи 31. 08. и 1.9.2020. Родитељи ће бити обавештени о терминима састанака од стране учитеља.

1. септембра 2020. године сви ученици ће имати само један час – час одељењске заједнице посвећен упознавању са начином рада и мерама превенције и заштите које ће се примењивати у школи. Учитељи ће обавестити ученике о терминима доласка у школу тог дана.

 

Настава на даљину

Ученици који су се определили за праћење наставе на даљину у обавези су да прате наставу на РТС платформи и долазе у школу у заказаним терминима. Наставници предметне наставе постављаће он лајн материјале за учење свим ученицима на платформи гугл учионица.

 

ВАЖНО: Родитељи могу да промене облик наставе за који су се определили, у складу са околностима, али без обзира на изабрани модел, вредновање знања (оцењивање) детета одвија се искључиво у школи по унапред договореном термину са предметним наставником и одељењским старешином.

Иди на врх

Pin It on Pinterest